previous arrow
next arrow
Slider

SAUVA- JA TEHOKÄVELY

Sauva – ja tehokävely ovat monipuolisia liikuntalajeja, joita on helppo harrastaa. Sauvat on helppo ja edullinen hankinta ja ne palvelevat sinua pitkään. Asialliset sauvat saat n. 15 eurosta ylöspäin. Välineet kannattaa aina hankkia käyttötarkoituksen – ja määrän mukaan. Sauvojen pituus on hyvä, kun kätesi ovat n. 90 asteen kulmassa. Tehokävelyyn kuten sauvakävelyynkin tarvitset lisäksi hyvät jalkineet.

Sauvakävleyssä olennaista on, että sauva kulkee rennosti vartalon sivulta suoraan taaksepäin ja sauvan palautus eteen tapahtuu rennosti alakautta, jolloin hartioihin ei tule turhaa jännitystä. Omaa kävelyaskelta voi pitentää jonkin verran, mutta on hyvä huomioida, ettei jalan liiallinen eteenvienti rasita turhaan säären etuosaa. Eli rentoa ja tehokasta kävelyä, jossa tärkeää on jalan taaksevienti ja askeleen työntäminen loppuun saakka pakaralihaksen ja päkiän avulla.

Tehokävelyssä tehoa saadaan lisää ottamalla kädet reippaasti mukaan eli kädet kulkevat vartalon sivulla ”juoksuasennossa” n. 90 asteen kulmassa. Lisäksi askelta voi pidentää ja työntöä taakse tehostaa samoin kuin sauvakävelyssäkin. Tehokävelyssä rinkka, vaunut, pulkka ym. lisäpaino tuovat hyvin tehoja harjoitukseen ja hien pintaan. Hyödynnä kävelyssä myös alueesi maastoa, metsässä ja maastossa kävely on vielä tehokkaampaa kuin tasaisella tiellä kävely. Kokeile ja nauti!

SAUVAKÄVELYLENKKI

10′ rauhallisesti sykettä pikkuhiljaa nostaen

10′ tehokkaasti sykettä nostaen ( käytä hyväksesi maaston muotoja, nousuja, laskuja )

10′ rauhallisesti sykettä pikkuhiljaa laskien

Muista loppuvenyttelyt; pohkeet, lonkankoukistajat, pakarat sekä ylävartalon lihakset

Jaa somessa: